SUPER PROMOȚIE | Produs Cadou + Livrare gratuită la comenzi de peste 160 lei

Tratamente pentru riduri – Descoperă remedii naturiste, medicamentoase și de specialitate

Tratamente pentru riduri – Descoperă remedii naturiste, medicamentoase și de specialitate

Se știe că ridurile sunt primele semne ale îmbătrânirii, fiind un fenomen normal care afectează pe toată lumea, femei sau bărbați, mai devreme sau mai târziu, în funcție de tipul de piele, moștenirea genetică și atenția pe care au acordat-o de-a lungul timpului îngrijirii pielii.

Majoritatea persoanelor încep să se confrunte cu ridurile pe frunte, în jurul ochilor și pe gât, în jurul vârstei de 40-50 de ani, atunci când pielea își pierde din elasticitate și are nevoie de mai multă hidratare. Totuși, nu înaintarea în vârstă este principala cauză, ci se pare că acțiunea soarelui asupra pielii este mai vinovată de apariția acestor semne de îmbătrânire. De asemenea, un regim alimentar nesănătos și fumatul pot grăbi procesul de apariție a ridurilor.

Află în continuare cum apar ridurile pentru a ști ce trebuie să eviți, iar dacă te confrunți deja cu ele, vei afla ce poți face pentru a stopa evoluția lor. Tratamentele antirid sunt din cele mai diverse, pornind de la cele naturiste, pe care le poți urma acasă, până la cele care nu pot fi executate decât de un specialist în proceduri de înfrumusețare sau de un medic dermatolog.


Ce vom dezbate aici:
 

1. Ridurile fine sau profunde - ce sunt ele?

2. Cauzele apariției ridurilor - despre ridurile de expresie

3. Remedii împotriva ridurilor de frunte, ochi, gură sau gât

3.1. Tratamente naturiste antirid, de aplicat acasă

3.2. Tratamente medicamentoase împotriva ridurilor

3.3. Tratamente la salonul de înfrumusețare

4. Cum poți să previi apariția ridurilor

 

1. Ridurile fine sau profunde - ce sunt ele?

Ridurile sunt linii fine sau mai profunde, care apar pe față, gât, mâini și brațe, odată cu înaintarea în vârstă, dar și din cauze care țin de stilul de viață al persoanei. Aceste locuri sunt cele mai afectate deoarece sunt cele mai expuse la acțiunea razelor solare, dar ridurile pot apărea și la femeile tinere, din cauza felului în care pielea se strânge ca urmare a expresiilor faciale. În timp, tenul și pielea de pe corp devin mai subțiri și mai puțin elastice.

Deși este un proces normal și natural, multe femei se simt complexate de apariția ridurilor, motiv pentru care apelează la diferite tratamente pentru ameliorarea sau eliminarea acestor semne.

 

2. Cauzele apariției ridurilor - despre ridurile de expresie

Ridarea pielii se datorează faptului că, pe măsură ce înaintezi în vârstă, pielea devine mai uscată și își pierde elasticitatea, fiind mult mai vulnerabilă în fața factorilor externi dăunători, precum soarele, poluarea, praful, machiajul, fumul de țigară și altele. De asemenea, mișcarea excesivă a feței duce la apariția liniilor fine și a ridurilor de expresie. Așadar, ai grijă atunci când zâmbești, te încrunți sau te strâmbi, să nu păstrezi prea mult timp acea expresie, dacă nu vrei să ți se formeze riduri în jurul ochilor, între sprâncene, pe frunte sau la gură.

O cauză pentru apariția ridurilor poate fi și moștenirea genetică sau tipul de piele, având în vedere că persoanele cu pielea foarte deschisă la culoare și ochi albaștri sunt mai predispuse la arsuri solare, ceea ce înseamnă că șansele de a dobândi riduri încă din tinerețe sunt mult mai mari decât în cazul celor care au un ten mai închis.

Razele ultraviolete distrug fibrele de colagen și elastină, motiv pentru care pielea devine mai vulnerabilă și mai puțin flexibilă, iar ridurile încep să își facă apariția. Așadar, dacă obișnuiești să petreci mult timp la plajă sau la solar ori ai activități dese în aer liber, trebuie să te protejezi mai mult pentru a întârzia ridarea tenului. De asemenea, dacă prin natura jobului trebuie să lucrezi la soare, pe lângă cremele de protecție, este recomandat să folosești pălării și bluze cu mâneca lungă pentru a împiedica îmbătrânirea prematură a pielii.

Nu în ultimul rând, dacă ești fumătoare, trebuie să știi că fumul de țigară accelerează procesul de îmbătrânire prin reducerea aportului necesar de sânge către tegumente. În ceea ce privește alcoolul, acesta deshidratează organismul și implicit pielea, ceea ce favorizează apariția liniilor fine și a ridurilor profunde.

Beneficiile relaxarii - generock.ro

3. Remedii împotriva ridurilor de frunte, ochi, gură sau gât 

Pe piață există numeroase tratamente care promit reducerea ridurilor, dar nu toate au efectul dorit. Până identifici soluția potrivită pentru tine, probabil va trebui să încerci mai multe variante.

De preferat ar fi, mai ales dacă de-abia ți-au apărut primele riduri, dar nu numai, să începi cu tratamentele naturiste, pe bază de ingrediente naturale, organice și vegane, ale căror proprietăți contribuie la ameliorarea sau chiar eliminarea aspectului neplăcut al ridurilor.

Dacă acestea nu te ajută, atunci poți trece mai departe, la utilizarea medicamentelor sau la injecții cu diferite substanțe și alte proceduri pe care le poți face numai într-un salon de înfrumusețare ori în cabinetul unui medic dermatolog sau estetician.

 

3.1. Tratamente naturiste antirid, de aplicat acasă

La categoria tratamente naturiste, poți încerca cremele antirid naturale, fără parabeni și alte substanțe nocive, sau îți poți face chiar tu acasă măști pe care să le aplici pe pielea afectată de riduri sau unde crezi că ești predispusă să îți apară aceste semne. Ingredientele sunt cele mai importante, iar pe majoritatea le găsești cu siguranță la tine acasă, în bucătărie sau în frigider. De asemenea, atunci când cauți creme de față sau de corp, este bine să urmărești să le alegi cu preponderență pe cele care conțin ingredientele benefice împotriva ridurilor. Nu uita să adopți și un stil de viață sănătos, deoarece alimentele pe care le consumi își pun amprenta și asupra pielii tale, nu doar asupra greutății.

Iată ce trebuie să conțină tratamentul naturist anti riduri:

Aloe Vera

Această plantă este recunoscută pentru proprietățile sale vindecătoare în cazul al numeroase afecțiuni. Studiile arată că dacă consumi zilnic gel de aloe sub formă de supliment alimentar sau dacă îl aplici direct pe piele, se reduce semnificativ riscul de apariție a ridurilor, datorită faptului că aduce un plus de colagen și hidratează foarte bine.

 

Banane

Măștile cu banane nu sunt ideale numai pentru păr, ci și pentru ten și restul corpului unde ar putea apărea riduri, deoarece aceste fructe conțin uleiuri naturale și vitamine care mențin și stimulează sănătatea pielii.

 

Regim alimentar sănătos

Dacă vrei să ai o piele frumoasă și sănătoasă pentru multă vreme, trebuie să acorzi o atenție sporită și dietei. Studiile nutriționiștilor și ale dermatologilor au demonstrat că persoanele care aveau un regim alimentar sănătos și consumau multe fructe și legume aveau mai puține riduri decât cele care mâncau haotic și de la fast-food.

Așadar, asigură-te că meniul tău zilnic conține cât mai multe din următoarele alimente: avocado, semințe de chia, somon, sardine, cereale integrale, cartofi dulci, alune, nuci, scorțișoară, ghimbir și roșii. Albușul de ou este foarte bun și dacă îl consumi și dacă îl folosești pe post de mască, deoarece stimulează producția de colagen pentru a face pielea mai elastică și mai fină, având ca rezultat reducerea profunzimii ridurilor.

 

Uleiuri esențiale

Unele uleiuri esențiale au puterea de a îmbunătăți aspectul pielii și de a reduce ridurile, dar trebuie folosite întotdeauna în combinație cu un alt ulei care le diluează, deoarece sunt foarte concentrate și pot provoca iritații serioase. Înainte de le aplica este indicat să faci un test pentru a vedea cum reacționezi. Cele mai eficiente uleiuri esențiale în lupta antirid sunt cel de argan, jojoba, lavandă, rodie, rozmarin, trandafir, semințe de struguri și ylang-ylang.

 

Masaj facial

S-a constatat că un masaj facial de câteva minute în fiecare zi are efecte benefice împotriva apariției ridurilor, precum și împotriva stresului, care cauzează de multe ori aceste semne de îmbătrânire. Deși poți beneficia de acest tip de serviciu la un salon de înfrumusețare, poți să te masezi și singură acasă cu degetele, aplicând presiune cu acestea pe fiecare parte a feței și cu mișcări circulare. De asemenea, dispozitivele de masaj facial folosite împreună cu creme sau serumuri speciale, stimulează producția de proteine care mențin pielea suplă și ajută la prevenirea apariției ridurilor.

 

Ulei de măsline

Uleiul de măsline poate fi folosit cu succes atât ca tratament topic, prin aplicarea pe piele, cât și ca aliment sănătos, care, prin consum, aduce beneficii importante pentru sănătatea organismului, inclusiv pentru frumusețea pielii.

Vitamina C

Aplicarea unor creme care conțin vitamina C poate ajuta la reducerea ridurilor și ameliorarea semnelor de îmbătrânire și de uscare a pielii cauzate de expunerea prelungită la soare. Produsele care conțin acest antioxidant ajută la creșterea cantității de colagen din piele și reduc inflamația, ceea ce le face ideale atât ca tratament antirid, cât și pentru protecție solară. Bineînțeles, vitamina C se găsește și în mod natural în multe fructe și legume, pe care este recomandat să le consumi.

 

Zinc și seleniu

Aceste două minerale au efecte spectaculoase asupra frumuseții pielii, de aceea o carență de zinc sau de seleniu se va vedea mereu și asupra tenului. Pentru a întârzia apariția ridurilor și a le trata pe cele deja instalate, trebuie să te asiguri că îi oferi organismului aportul necesar de zinc și de seleniu. Acestea se regăsesc în alimente precum migdale, brânză, fasole, scoici, ovăz, semințe de floarea soarelui și spanac.

 

Iaurt

Consumul regulat de probiotice, fie sub formă de iaurt, fie sub formă de supliment alimentar, s-a dovedit a fi benefic în menținerea sănătății pielii și reducerea ridurilor. Chiar și aplicat local, pe zonele expuse la razele solare și predispuse la apariția ridurilor, aduce un plus de hidratare și elasticitate pielii.

 

3.2. Tratamente medicamentoase împotriva ridurilor

Dacă ridurile apărute sunt mult prea profunde și numeroase pentru a fi combătute cu tratamentele naturiste, atunci poți apela la un medic dermatolog, care îți va prescrie creme și loțiuni care conțin anumite substanțe cu rol în reducerea semnelor de îmbătrânire.

Cele mai multe produse conțin retinoizi derivați din vitamina A, care, pe lângă reducerea ridurilor, au efect și asupra hiperpigmentării. Fiind destul de puternice, aceste tratamente medicamentoase, pot cauza roșeață și exfoliere, precum și arsuri solare, dacă te expui la razele ultraviolete după aplicarea unei astfel de creme. Tocmai din aceste motive, se eliberează numai cu prescripție medicală, cele din comerț având concentrații mult mai scăzute, care nu au același efect.

 

3.3. Tratamente la salonul de înfrumusețare

La salonul de înfrumusețare, precum și la cabinetul unui medic specialist în dermatologie sau estetică, vei putea beneficia de tratamente precum dermabraziunea, care presupune o exfoliere puternică a tenului, fiind utilizată și în cazul altor afecțiuni, precum acnee, negi sau cicatrici.

Un alt tratament este peelingul chimic, care îndepărtează pielea afectată și stimulează regenerarea pentru a obține un ten mai delicat și fără imperfecțiuni. De asemenea, ți se poate aplica un tratament cu laser, care stimulează producția de colagen a pielii.

Injecțiile cu botox sunt eficiente pentru reducerea ridurilor de pe frunte, dintre ochi și din jurul acestora, precum și din lateralele gurii. Esteticienii folosesc această substanță pentru opri contracția mușchilor. Rezultatul imposibilității mușchilor de a se mai contracta este acela că pielea se întinde și rămâne așa, aspectul fiind unul de ten suplu, fără riduri. De asemenea, se mai pot utiliza și alte substanțe, precum acid hialuronic, colagen sau grăsime, iar diferența este că injectarea se face în ridurile adânci, rezultatul fiind umplerea acestora.

Toate acestea sunt tratamente temporare, așa că va trebui să revii după o anumită perioadă, pentru a repeta procedurile.

Crema hidratanta - generock.ro

4. Cum poți să previi apariția ridurilor

Dacă încă nu ți-au apărut primele riduri și vrei să întârzii cât mai repede acest proces de îmbătrânire, poți lua anumite măsuri precum:

  • Protejează-te de razele ultraviolete – Pielea are de suferit când este expusă la soare, așa că folosește mereu protecție solară și poartă articole vestimentare care să te ferească de arsuri;

  • Folosește zilnic creme hidratante;

  • Renunță la fumat;

  • Mănâncă sănătos și bea cât mai puțin alcool;

  • Nu sări niciodată peste demachiere și curățarea tenului - nu agresa pielea prin frecare, deoarece vei grăbi îmbătrânirea și ridarea. De asemenea, nu trebuie să lași transpirația să se usuce pe față, deoarece îți irită tenul și îl deteriorează în timp.

 

În concluzie, apariția ridurilor din cauze genetice sau de îmbătrânire nu poate fi oprită. În schimb, poți face schimbări în viața ta pentru a elimina celelalte cauze ce țin de îngrijirea personală și alimentația zilnică. Prin urmare, dacă urmezi aceste sfaturi și faci un efort minim pentru a te preocupa de sănătatea pielii tale, trecerea timpului nu își va mai pune amprenta la fel de tare asupra aspectului tenului și a corpului tău.

 

Fii frumoasă!


 


 



 



 

Suport clienti 9:00 - 18:00

0745121328 client@generock.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!