De ce să fim de nedespărțit de ea - masca cu argilă verde.
Așa cum auzim de foarte mult ori în saloanele de înfrumusețare sau la spa, măștile verzi sunt elemente nelipsite din rutinele de îngrijire și întreținere a pielii. Explicația este simplă: argila (sau cleiul) verde este unul dintre acele ingrediente naturale care are beneficii incredibile pentru piele.
În istoria frumuseții și în încercarea de a conserva aspectul, mai ales feminin, veșnic tânăr și sclipitor, amestecurile pe bază de clei au fost unele din primele mijloace care au stat la baza formării unei rutine de îngrijire sau întreținere a pielii. Acum aproximativ 5000 ani, în medicina Ayurveda se foloseau mineralele din argilă, împreună cu plante hidratante precum aloe Vera și flori uscate.
În contemporan, studii științifice au demonstrat că acestea au rol detoxifiant, anti-rid și de tonifiere și hrănire al tenului.

Argila verde este un tip de lut. Mai precis, este denumită ilită, o subcategorie de argile. Numele descrie culoarea argilei, care provine din combinația sa de oxizi de fier și materie descompusă - de obicei alge, clorofilă sau spirulină.
Cu cât argila este mai verde, cu atât se consideră că este mai valoroasă. În plus față de componentele care dau culoarea argilei verzi, argila conține o mulțime de alte urme de minerale: montmorillonit, dolomită, magneziu, calciu, potasiu, mangan, fosfor, aluminiu, siliciu, zinc, cobalt, cupru, seleniu.
Ingredientele extraordinare ale Green Argyl Mask constau în:
- Argila verde : are rol detoxifiant, tonifiant, reduce acneea și are efect de lifting. Bogată în oxizi de fier, favorizează refacerea tenului.
- Caolin: este un tip de clei miraculos cu o textură ușoară, bogat în minerale, care lasă în urma sa tenul catifelat și gata pentru hidratare, prevenind senzația de uscăciune după utilizarea unei măști simple cu argilă.
- Ulei de trufe: este un produs de lux, atât de rar deoarece se găsește doar în anumite zone geografice sub scoarța arborilor, timp de doar câteva luni din an. Este bogat în acizi grași esențiali, și hidratează intens tenul, prevenind și încetinind astfel îmbătrânirea. Datorită super-enzimelor sale, participă la procesul de reînnoire a pielii și protejează împotriva radicalilor liberi.
- Ulei de argan: este extrem de eficient împotriva acneei prin conținutul său de acizi linoleici și acizi grași. Are o textură ușoară și este ușor asimilată de ten, fără a îl încărca.
- Ulei din semințe de struguri: este un puternic extract cicatrizant și grăbește vindecarea acneei sau a dermatitelor.

Argila verde este cu adevărat benefică pentru oricine cu piele grasă, mixtă sau cu tendințe acneice, deoarece acționează pentru a restabili echilibrul pielii, extragând și absorbind orice ulei în exces care se ascunde în pori și care poate provoca acnee, erupții și acumulări generale și congestie. Este, de asemenea, minunată pentru a ajuta la matifierea pielii, făcând-o ideală pentru oricine are o zonă T uleioasă inestetică.
Este, de asemenea, un produs de curățare profund eficient, care lucrează pentru a echilibra nivelurile de pH ale pielii și stimulează regenerarea celulară pentru a vă lăsa un ten proaspăt și strălucitor.
Cum o aplicăm pe piele?
- Mai întâi, ne curățăm ușor pielea și o uscăm.
- Apoi folosim degetele sau o perie pentru mască de față pentru a întinde un strat subțire de lut în zona dorită. De exemplu, dacă aveți o zonă T uleioasă, ați putea lua în considerare aplicarea măștii pe frunte, nas și bărbie.
- O lăsăm să stea.
- Așteptăm 15 - 20 minute, timp în care aceasta se usucă.
- Odată ce masca este uscată la atingere și se simte strânsă, o clătim ușor cu apă călduță. Nu este indicat folosim un prosop pentru a șterge agresiv, deoarece acest lucru poate provoca iritații.
Cât de des ar trebui să utilizăm?
- Ar fi bine să o folosim o dată pe săptămână, în alternanță cu un scrub facial de calitate, cum ar fi Face Wash Scrub.
- Alternativ, dacă aveți pielea uscată sau afectată, ar putea fi cel mai bine să folosiți lut verde doar o dată la două sau trei câteva săptămâni.
Doar de asta avem nevoie?
După ce v-ați folosit masca de argilă verde, urmați aceeași ordine cu orice altă rutină de îngrijire a pielii.
De exemplu, o rutină simplă în trei pași ar putea arăta așa:
- Clătim masca și aplicăm un ser care vizează nevoile specifice ale pielii. Acest lucru ajută la minimizarea oricărei uscări asociate cu argila, făcând acest pas deosebit de important pentru cele cu pielea uscată.
- Următorul pas după ser este o cremă hidratantă și/sau cu ulei facial.
- Dacă facem acest lucru în timpul zilei, terminăm rutina aplicând protecție solară (SPF 30), pentru a vă proteja pielea de daunele provocate de soare.
Tips: Cremele și serurile 100% naturale Generock au SPF natural obținut din plante, fructe sau oleaginoase, de 15-30%!
Imediat după utilizarea măștii, ar trebui să vedem porii mai clari și un ten mai luminos. S-ar putea să observăm, de asemenea, că pielea are o culoare roșie. Această culoare este temporară și se crede anecdotic că rezultă dintr-o creștere a circulației sângelui.
După utilizarea continuă, s-ar putea să observăm o textură mai uniformă a pielii, pori rafinați și mai puține uleiuri de suprafață.
Care este ideea finală?
Dacă avem o piele grasă sau o piele predispusă la acnee, ne bucurăm de pretinsele efecte de curățare și clarificare ale argilei verzi.
Proprietățile sale unice vor face ca pielea noastră să radieze de fericire și sănătate!