SUPER PROMOȚIE | Produs Cadou + Livrare gratuită la comenzi de peste 160 lei

Hidratarea părului - cum să obții aspectul dorit prin îngrijire și dietă

Hidratarea părului - cum să obții aspectul dorit prin îngrijire și dietă

Multe dintre noi ne-am confruntat măcar o dată cu probleme în ceea ce privește hidratarea părului. În general, îngrijirea neadecvată duce la apariția neajunsurilor, deși, dieta joacă și ea un rol în menținerea sănătății acestuia.

 

Dacă ai părul uscat, poți să-ți schimbi obiceiurile de îngrijire pentru a obține aspectul dorit și poți integra mai multe alimente benefice în dieta ta, pentru sănătatea întregului organism, inclusiv a părului. Află în continuare mai multe detalii despre ce înseamnă hidratarea adecvată a fibrei capilare.

 

Cuprins

  1. Hidratarea părului uscat - cauze de care să ții cont pentru a obține aspectul dorit

  2. Recomandări pentru hidratarea părului și pentru menținerea acesteia

  3. Hidratarea părului acasă în funcție de tipul acestuia

3.1. Hidratarea părului cu porozitate normală

3.2. Ce este bun pentru hidratarea părului cu porozitate mare?

3.3. Metode de hidratare a părului cu porozitate mică

  1. Hidratarea părului creț

 

1. Hidratarea părului uscat - cauze de care să ții cont pentru a obține aspectul dorit 

Există mai multe cauze pentru care părul tău poate fi uscat sau lipsit de strălucire. De obicei, este vorba despre o combinație de factori care țin de rutina ta de îngrijire, astfel că, problema poate fi rezolvată făcând schimbări pozitive.

 

Produsele de îngrijire folosite

Părul uscat are drept cauză, de multe ori, folosirea de produse neadecvate, care nu oferă un nivel de hidratare corespunzător. Acestea pot să ducă la uscarea părului prin îndepărtarea uleiurilor naturale ale acestuia în timpul spălării.

 

Dacă folosești în mod frecvent produse de styling, trebuie să le alegi cu grijă, pentru că, de multe ori, ele conțin silicon, componentă care nu poate fi îndepărtată prin clătire. Rămasă pe suprafața firului, acesta îi dăunează și duce, în timp, la uscare.

 

Spălarea și aranjarea părului

Se poate întâmpla și să folosești apă prea fierbinte, care îndepărtează în mod exagerat uleiurile naturale care protejează părul. Astfel, acesta rămâne mai expus la diferiți factori care pot duce la deteriorarea sa mai rapidă.

 

Temperatura mare usucă părul nu doar când vine vorba de spălare, ci și de uscarea cu foehnul. Dacă îl folosești frecvent la cea mai înaltă treaptă de putere, părul tău va deveni devitalizat și lipsit de strălucire, pentru că îi este afectată suprafața.

 

De asemenea, nu trebuie să exagerezi nici cu folosirea plăcii sau a ondulatorului, pentru că, în acest caz, părul intră în contact direct cu suprafața din ceramică sau metal și poate deveni ars.

 

În ceea ce privește ritualurile de îngrijire, trebuie să știi că uscarea poate interveni și dacă îl piepteni prea des. În acest caz, firele sunt supuse acțiunii mecanice și pot să se rupă mai ușor și să-și piardă strălucirea.

 

Este posibil să te confrunți cu această problemă și dacă nu mergi frecvent la coafor pentru a-ți tunde vârfurile despicate. Dacă neglijezi acest aspect, se poate ca firul de păr să se despice și mai mult, fiind afectat pe toată lungimea sa. De asemenea, părul mai scurt își recapătă vitalitatea pentru că nu mai are nevoie de atât de multe vitamine și minerale.

 

Dieta

Și dieta necorespunzătoare poate juca un rol în lipsa de sănătate a părului. Trebuie să consumi alimente care-ți asigură necesarul de nutrienți pentru ca întregul organism să fie sănătos, inclusiv scalpul și fibra capilară. Consumă alimente bogate în:

 
  • zinc (previne căderea părului);

  • fier (menține sănătatea circulației sangvine și a rădăcinii firelor);

  • vitamina A (asigură un nivel suficient de sebum, important pentru hidratarea naturală a părului);

  • acid folic (asigură sănătatea țesuturilor din organism, inclusiv a scalpului și a părului);

  • proteine (keratina din structura firului de păr este un tip de proteină);

  • Omega-3 (rol important în împiedicarea căderii părului);

  • vitamina D (favorizează creșterea noilor fire de păr);

  • biotina (nivelul redus al acesteia produce uscarea și căderea părului).

 

Acestea pot fi obținute, printre altele, din:

 
  • carne, în special roșie, cu un conținut redus de grăsime - conține proteine, fier, zinc și acid folic;

  • ouă;

  • legume verzi;

  • căpșuni, lămâi, ardei gras, broccoli (bogate în vitamina C);

  • ulei de măsline;

  • pește gras (somon, sardine) și nuci, bogate în Omega-3;

  • avocado și migdale, care conțin vitamina E.

 



 

 2. Recomandări pentru hidratarea părului și pentru menținerea acesteia 

 
 

Când ai părul uscat, trebuie să faci tot posibilul să eviți componentele chimice din produsele pentru păr. În general, acestea sunt destul de agresive și îți afectează părul într-o mulțime de privințe.

 

Produse de curățare

Ritualul tău de îngrijire trebuie să conțină în mod obligatoriu spălarea și îngrijirea corespunzătoare, dar îți recomand să adaugi și un al treilea element, hidratarea intensă printr-un ulei sau un balsam leave-in care acționează în profunzime. Astfel, nivelul de hidratare al părului se menține mai mult timp între limitele normale, fără să apară riscul uscării.

 

Pentru a-l curăța în mod optim, alege produse pentru păr care conțin cât mai multe ingrediente naturale sau chiar doar de acest tip. Astfel, te asiguri că părul tău nu se va usca sau că nu va fi afectat și mai mult.

 

Primul pas în procesul de recăpătare a strălucirii, este îndepărtarea tuturor reziduurilor chimice acumulate în firul de păr din produsele de îngrijire necorespunzătoare. Folosește un șampon de calitate cu efect intens de hidratare. Astfel, te asiguri că ai parte de o curățare optimă, în special a siliconului care este posibil să fi rămas pe păr, și de repararea în profunzime a firului.

 

În continuare, după ce nu mai există componente care-l afectează în mod negativ, poți aplica uleiuri și măști cu efect de hidratare intensă, pentru ca părul tău să-și recapete rapid aspectul. Îți recomand ca, atunci când părul tău este extrem de uscat, să folosești o mască pe care să o lași să acționeze toată noaptea, pentru un efect amplificat de îngrijire.

 

Ulei de cocos 

O metodă populară de hidratare este și folosirea unui ulei pe bază de cocos în timpul verii. În acest anotimp, poți folosi produse cu factor de protecție pentru păr, pentru a-l proteja de efectele negative ale razelor UV, printre care decolorarea și deshidratarea.

 

Pentru a oferi protecție în plus părului, mai ales atunci când mergi la piscină, poți aplica un strat de ulei de cocos, care îl protejează de iodul sau clorul din apă. Acesta formează un film de protecție pe toată suprafața firului și conține acid lauric, componentă care are beneficii importante pentru sănătatea părului, pentru că îl repară.

 

Perne din satin

Pentru a menține sănătatea părului, poți încerca să acoperi pernele cu fețe din satin. Acest material previne efectul de păr electrizat și încurcarea acestuia. De regulă, produsele pentru față și produsele pentru păr au o consistență destul de groasă, astfel că, durează mai mult să se absoarbă. Satinul are avantajul că nu absoarbe într-o proporție atât de mare umezeala din păr și de pe ten, inclusiv ingredientele benefice din produsele de curățare. 

 

Mască cu ulei de cocos și avocado

Pentru repararea părului uscat, poți apela și la o mască tratament din aceste două ingrediente, care, împreună, oferă un efect îmbunătățit de hidratare, chiar și atunci când este foarte deteriorat. Trebuie doar să amesteci cele două ingrediente până textura este omogenă, apoi să o aplici pe păr și să o lași să acționeze timp de 15 minute.

 

Mască în loc de balsam, vara

Vara și iarna, părul are nevoi diferite de hidratare, iar vara este mai predispus la uscare, pentru că soarele este mai puternic, astfel că, trebuie să iei măsuri suplimentare de hidratare. Poți să înlocuiești balsamul cu aplicarea unei măști, mai ales dacă ai părul foarte uscat și nu vrei să se deterioreze și mai mult la temperaturi ridicate.

 



 

3. Hidratarea părului acasă în funcție de tipul acestuia 

 

Există anumite situații în care părul are nevoie de o îngrijire specială, de exemplu când este vopsit blond, fapt pentru care trebuie să-ți adaptezi rutina de îngrijire pentru a obține cele mai bune rezultate. Părul creț are anumite caracteristici care fac ca necesitatea de hidratare să fie alta. Același lucru este valabil și în cazul părului vopsit sau decolorat, care s-a deteriorat din cauza substanțelor cu care a intrat în contact.

 

Indiferent de tipul părului, creț, ondulat sau drept, precum și de tratamentele prin care a trecut, poți să obții un nivel optim de hidratare, dacă știi care este nivelul de porozitate:

 
  • normal;

  • mare;

  • mic.

 3.1. Hidratarea părului cu porozitate normală 

Porozitatea normală presupune că părul tău are cuticule care sunt puțin deschise. Acest lucru înseamnă că părul tău tolerează bine produsele de styling, că poți să-l aranjezi ușor și că are un aspect sănătos.

 

Părul cu porozitate normală are nevoie de anumite minerale care să-i asigure un nivel echilibrat de hidratare. Produsele folosite trebuie alese echilibrat, pentru protecție pe toate planurile. Este recomandată o combinație de produse pe bază de proteine și fără această componentă. Niciunul dintre acestea nu trebuie să lipsească din rutina ta, căci, altfel, nivelul de hidratare nu va fi echilibrat și se poate să ai părul foarte moale și strălucitor, dar cu vârfurile despicate.
 

 3.2. Ce este bun pentru hidratarea părului cu porozitate mare? 

Porozitatea mare a părului înseamnă că acesta are cuticule foarte deschise. Produsele de îngrijire și apa sunt absorbite foarte rapid. Totuși, există un dezavantaj, anume că hidratarea oferită de produsele folosite nu rezistă mult timp. Poți să-ți dai seama dacă te încadrezi în această categorie dacă părul ți se usucă foarte repede și se ondulează ușor după aceea.

 

În acest caz, principalele produse de îngrijire recomandate sunt cele cu proteine, pentru că lasă la suprafață un strat care protejează cuticula. Astfel de proteine sunt sau pot fi extrase din:

 
  • aminoacizii;

  • elastină;

  • extract de ovăz;

  • keratină;

  • colagen;

  • proteine din lapte;

  • proteine din orez;

  • proteine din mătase;

  • proteine din soia;

  • proteine din grâu.
     

3.3. Metode de hidratare a părului cu porozitate mică 

Când cuticula părului este compactă, acesta are porozitate mică. Părul este strălucitor și moale la atingere, dar nu poți să-l coafezi ușor. Poți să-ți dai seama dacă te încadrezi aici, când observi că nu țin mult coafurile.

 

În caz că ai acest tip de păr, trebuie să folosești mai multe produse pentru asigurarea hidratării optime și mai puține produse cu proteine. Totuși, acestea nu trebuie evitate complet, pentru că altfel va exista un dezechilibru.

 

Apa nu pătrunde ușor în acest tip de păr, dar, odată ce acesta este ud, durează destul de mult până se usucă. Același lucru se întâmplă și în cazul produselor de îngrijire și de styling sau chiar în cazul vopselei.

 

Componentele din produsele folosite pot să se depună rapid și să creeze un efect nedorit de încărcare. De aceea, este cu atât mai important să folosești produse cu cât mai puține chimicale.
 

4. Hidratarea părului creț 

Părul creț nu este întotdeauna la fel, pentru că depinde care sunt caracteristicile individuale ale părului fiecărei persoane. În general, cu cât este mai creț, cu atât este mai uscat. Dacă porozitatea este mare, poate chiar să se usuce și mai mult. De aceea, în cazul acestui tip de păr, trebuie să adopți strategii care să-ți asigure un nivel optim de hidratare, pentru a-l coafa așa cum dorești.

 

Pentru a evita efectul de păr electrizat care poate apărea rapid când părul e uscat, este necesar să aplici cel puțin o dată pe săptămână un gel, un ulei sau un unt hidratant, pentru hrănirea în profunzime a firului. Ingredientele naturale precum jojoba, cocos sau argan sunt cele mai indicate. Produsul trebuie aplicat pe toată suprafața firului de păr, după care trebuie lăsat toată noaptea să acționeze, pentru cele mai bune rezultate.

 

Pentru a avea păr creț sănătos, o condiție obligatorie este sănătatea scalpului. De aceea, nu trebuie să agresezi pielea când te speli. Pentru a o proteja de efectul de uscare al șamponului, poți aplica înainte de spălare puțin balsam, care va proteja scalpul de efectele substanțelor din produsul de curățare.

 

Acestea sunt principalele aspecte pe care trebuie să le ai în vedere pentru a-ți hidrata părul în mod corespunzător. Ține cont de categoria de porozitate în care se încadrează, adoptă o dietă hrănitoare și folosește produse cu ingrediente naturale, pentru a vedea rapid rezultatele.

 

Fii frumoasă!



 

Suport clienti 9:00 - 18:00

0745121328 client@generock.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!