SUPER PROMOȚIE | Produs Cadou + Livrare gratuită la comenzi de peste 160 lei

Gomajul - beneficii ascunse pentru frumusețe! 

Gomajul - beneficii ascunse pentru frumusețe! 

De câteva secole, gomajul este un tratament de înfrumusețare extrem de cunoscut, care, deși a mai pierdut din popularitate în fața peelingurilor și a tratamentelor de exfoliere chimică, rămâne o variantă naturală și eficientă pentru revitalizarea pielii. Gomajul este preferatul femeilor care se îngrijesc de pielea lor și se așteaptă la un aspect catifelat, strălucitor și la o senzație revigorantă!

 

Provenind de la termenul franțuzesc „gommage”, care poate fi tradus mot-a-mot prin „a șterge”, gomajul se referă la o procedură de exfoliere prin care impuritățile de la nivelul pielii sunt eliminate, lăsând în urmă pielea cu o textură netedă și strălucitoare. Acesta este recomandat atât persoanelor care doresc să-și răsfețe pielea, cât și celor care suferă de afecțiuni cutanate și au nevoie de o exfoliere ușoară, pentru regenerarea epidermei și ameliorarea iritațiilor. 

 

În acest articol, am pregătit o listă cu avantaje pentru toate fetele interesate de acest tratament exfoliant și care se află în căutarea unui gomaj potrivit pentru tipul lor de piele. 

 

Cuprins: 

1. Gomajul - avantaje asupra tenului

1.1. Ce trebuie să știi despre gomajul facial 

1.2. Gomajul facial - produs cosmetic 100% natural 

2. Gomajul pentru corp 

2.1. Gomaj înainte de epilare 

2.2. Gomaj anticelulitic 

3. Gomaj acasă! 

3.1. Cum se face gomajul? 

3.2. Gomajul făcut în casă - Secretul pielii strălucitoare! 

 

1. Gomajul - avantaje asupra tenului 

 

La început, gomajul a fost un tratament cosmetic destinat în special tenului. Femeile se concentrau pe frumusețea chipului lor, pe care voiau să-l vindece de orice fel de iritație sau formă acneică. Așa au găsit o soluție simplă și la îndemână, creând un amestec natural care, folosindu-se de proprietățile organice ale ingredintelor folosite, aduceau numai beneficii tenului și o exfoliere blândă, dar extrem de necesară pentru îndepărtarea stratului de celule moarte. Ulterior, procedura de înfrumusețare s-a extins asupra întregului corp, deoarece principiul de bază era același. Ceea ce diferă între gomajul facial și cel corporal sunt doar ingredientele - pielea feței, fiind mai fină, nu poate fi supusă frecării cu materiale abrazive mult prea dure, în timp ce alte zone, unde pielea este mai îngroșată, (călcâie, coate, genunchi) necesită un astfel de tratament.

 

În funcție de tipul de ten, este recomandat un alt tip de gomaj. Pentru tenul gras, spre exemplu, este recomandat un gomaj pe bază de apă, mai ales dacă te confrunți cu probleme acneice și cu o tendință de îngrășare a tenului. Textura neuniformă a tenului poate să fie ameliorată de acest tratament natural de exfoliere, iar cicatricile post-acneice pot să fie ameliorate. Bineînțeles, nu se pot obține asemenea rezultate după o singură aplicare. Perseverând, vei începe să observi schimbări definitorii ale tenului: acesta va părea mai luminos, culoarea se va uniformiza iar cicatricile vor fi ameliorate. Pielea se va simți foarte fină la atingere, mai fermă și mai elastică decât era înainte. 

 

1.1. Ce trebuie să știi despre gomajul facial 

 

Gomajul facial este recomandat pentru curățarea profundă a pielii, diminuarea excesului de sebum, iluminarea tenului și hidratarea pielii. Tenul sensibil are cel mai mult de câștigat de pe urma tratamentelor cu gomaj, deoarece frecarea stimulează circulația sangvină și, astfel, iritațiile sunt ameliorate, iar tenul devine mai neted și mai sănătos. 

 

Femeile cu tenul îmbătrânit sunt, de asemenea, sfătuite să încerce un gomaj facial, pentru a-și recăpăta fermitatea, elasticitatea și prospețimea tenului. Gomajul reprezintă o cură reală de detoxifiere și reîntinerire a tenului. 

 

Procedura este extrem de simplă și merită încercată, dacă nu acasă, măcar într-un centru spa specializat. Poți experimenta gomajul facial chiar în propria ta baie! După ce ai preparat gomajul, întinde amestecul obținut într-un strat subțire pe ten, așteptând în jur de 5 minute până ce acesta s-a uscat. După ce simți că te strânge puțin în dreptul obrajilor, masează în mișcări circulare produsul pe piele, provocând, astfel, procesul de exfoliere. 

 

Îți recomand să folosești mișcări ascendente, pentru a-ți pune sângele în mișcare. Începe cu zona gâtului și îndreaptă-te ușor spre frunte.  Întregul tratament, de la prepararea gomajului, până la clătire, durează aproximativ 15 min. După această perioadă de timp, te vei simți ca nouă!

 

1.2. Gomajul facial - produs cosmetic 100% natural 

 

Gomajul facial este printre produsele 100% naturale, certificate vegan și organic, care pot fi găsite în magazinele bio de specialitate. Este un produs de întreținere și îmbunătățire a tenului și a texturii pielii, fabricat din ingrediente vegetale nederivate și netestate pe animale. Pe lângă beneficiile deja menționate, gomajul are avantajul de a pregăti pielea prin exfoliere pentru receptarea mai bună a produselor cosmetice care urmează a fi aplicate pe ten. 

 

În general, gomajul este făcut dintr-o bază, care poate fi o cremă, și un agent de exfoliere, care poate fi mecanic (elemente abrazive mici) sau chimic (enzimele din fructe). 

 

Gomajul facial poate fi pe bază de apă, pentru ten gras, ulei de măsline, pentru ten uscat, miere, lapte sau iaurt, pentru ten normal și mixt. Indiferent de tipul de ten, se recomandă a se folosi materiale abrazive destul de blânde, care să nu provoace iritație la nivelul pielii, precum: fulgi de ovăz, pudră de migdale sau de cocos, flori uscate de lavandă, cereale, zaț de cafea. 

 

Aviz fetelor care preferă să cumpere un gomaj facial și să nu se mai streseze cu astfel de amestecuri nebunești în propria bucătărie sau baie, atunci e bine de știut ce tip de ten au, pentru a nu provoca iritații urâte sau a înrăutăți condițiile deja existente ale tenului lor. 
 

2. Gomajul pentru corp 

 

Gomajul pentru corp nu este cu mult diferit de cel pentru ten. Poți experimenta un astfel de tratament tot acasă, transformându-ți baia în propriul spa. Este important să cunoști, totuși, câteva trucuri care să-ți facă experiența și mai plăcută: cum să-ți pregătești pielea în prealabil și cum să ai grijă de ea și după ce ai realizat exfolierea completă. 

 

Începe procedura prin a-ți curăța corpul folosind un gel de curățare care să elimine impuritățile și sebumul. Pielea, fiind degresată, poate fi exfoliată cu mai mare ușurință, iar gomajul va funcționa mai eficient. Întinde amestecul pe corp și începe masarea după ce produsul s-a uscat, insistând pe zonele cu piele moartă în exces, precum călcâiele. 

 

Vei observa că pielea va rămâne mai catifelată, fără imperfecțiuni, dar în același timp hidratată, dacă vei folosi ca bază a gomajului o cremă hidratantă. De asemenea, poți folosi ca bază a gomajului și gelul de duș, pentru a curăța mai intens pielea. 

 

După exfoliere, aplică o cremă hidratantă pe tot corpul, pentru ca pielea să se regenereze mai ușor, conservându-și proprietatea de elasticitate. 

 

2.1. Gomaj înainte de epilare 

 

Înainte de epilare, gomajul este recomandat atât pentru deschiderea porilor, cât și pentru dezrădăcinarea firelor de păr crescute sub piele, care nu pot fi extrase atât de ușor folosind ceara sau epilatorul, așa că oferă un aspect neplăcut pielii. 

 

Epilarea se face mai ușor, pielea fiind pregătită, deoarece stratul de celule moarte a fost deja îndepărtat prin exfoliere. Per total, pielea rămâne mai fină și mai strălucitoare. Cu toate acestea, aceasta va fi și mult mai sensibilă, fiind predispusă la iritare, așa că am aplică cu generozitate un strat de cremă hidratantă, pentru a proteja și închide porii.

 

 2.2. Gomaj anticelulitic

 

O alternativă la crema anticelulitică naturală este gomajul anticelulitic. Rolul anticelulitic al gomajului vine din masajul realizat pentru exfoliere și pentru îndepărtarea amestecului uscat de pe piele. Astfel, dacă insistăm pe anumite zone afectate de celulită, cu mici gropițe în fermitatea pielii, vom observa cum totul devine uniform. Mișcările circulare, folosite în alternanță cu cele ascendente, sunt de mare ajutor pentru femeile care vor să scape natural de aspectul neplăcut conferit de prezența celulitei pe coapse, picioare și fese.

 

Pentru a scăpa de aspectul de „coajă de portocală” din anumite zone ale corpului, gomajul poate fi eficient, în special dacă amestecul conține ca element abraziv unul din următoarele ingrediente: zațul de cafea, sarea grunjoasă sau sarea de mare, făina de mălai. 

 

3. Gomaj acasă! 

 

Gomajul poate fi destul de ușor realizat chiar din confortul casei tale. Iată care sunt aspectele pe care este important să le cunoști:

  • baza gomajului este personalizată în funcție de ten:

  • pentru ten gras, se va folosi apă;

  • pentru ten uscat, ulei de măsline;

  • pentru ten mixt, miere, lapte, iaurt.

 
  • elementele abrazive se diferențiază în funcție de tipul gomajului:

  • gomaj facial: pudră de migdale, fulgi de ovăz, flori uscate;

  • gomaj corporal: zahăr, sare, amidon de porumb, la care se pot adăuga și uleiuri esențiale.

 

3.1. Cum se face gomajul? 

 

Este recomandat ca persoanele cu afecțiuni ale pielii să realizeze exfolieri cu gomaj mai rar, în timp ce persoanele cu ten gras pot recurge la un gomaj chiar și de 2 ori pe săptămână. Ca să fii sigură în legătură cu sănătatea ta, poți consulta un specialist înainte de a apela la aceste tratamente cosmetice!

 

3.2. Gomajul făcut în casă - Secretul pielii strălucitoare! 

 

Unul dintre visurile mele legate de aspectul fizic a fost să găsesc secretul obținerii unui ten lipsit de imperfecțiuni, sănătos și luminos, și, de asemenea, a pielii strălucitoare. Ei bine, mi-am dat seama că această perfecțiune la care aspir este, desigur, relativă, și m-am mulțumit cu rezultatele mele, în special cu cele obținute de pe urma tratamentului cu gomaj. Atât timp cât există această alternativă naturală, care îți poate îmbunătăți semnificativ aspectul cosmetic al pielii, poți să te joci cu câteva ingrediente naturale pentru a vedea ce poți obține de la ele. Drept urmare, vreau să încurajez prin acest articol pe toată lumea care este curioasă să încerce cel puțin o dată un gomaj complet: atât facial, cât și corporal.

 

În concluzie, nu este deloc dificil să ai o experiență plăcută cu gomajul. Fie că te duci la salon, cumperi un produs bio sau prepari un amestec la tine acasă, trebuie doar să dai dovadă de puțină creativitate, dorință de a schimba ceva la tine și o doză minimă de răbdare. Rezultatele vor merita efortul. 

 

Fii frumoasă!




 

Suport clienti 9:00 - 18:00

0745121328 client@generock.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!