Pentru a menține aspectul dorit al tenului, e necesar ca acesta să fie totdeauna curat și să ne construim o rutină de îngrijire potrivită pentru necesitățile pielii fiecăreia dintre noi. Spălarea adecvată este prima etapă, înainte de aplicarea altor produse pentru hidratare.
Absența impurităților de orice fel (urme de machiaj, praf, poluanți etc.) favorizează acțiunea produselor de îngrijire pe care le folosești. De aceea, ai nevoie de geluri de curățare și demachiantele potrivite, care curăță tenul fără a conține substanțe ce i-ar putea dăuna.
Află în continuare cum poți să-ți cureți tenul cu în mod natural, fără soluții complicate de genul aparatelor cu ultrasunete, folosind produse care pot contribui nu doar la îndepărtarea imperfecțiunilor, ci și la rezolvarea problemelor dermatologice (acnee, linii fine și profunde și altele).
Cuprins
-
Cum alegi produsele pentru curățarea facială?
-
Tipuri de produse pe care le poți folosi pentru curățarea tenului acasă
1. Cum alegi produsele pentru curățarea facială?
Probabil că știi deja că trebuie să alegi produsele pentru îngrijirea feței în funcție de tipul tău de ten. Același lucru este valabil pentru cele de curățare. Fiecare produs are anumite ingrediente care favorizează ameliorarea unor probleme precum acneea sau ridurile, acționând alături de cremele hidratante, tonerele și celelalte lucruri pe care le utilizezi.
Dar cum alegi cel mai bun produs, chiar dacă pe etichetă scrie că este potrivit pentru tipul tău de ten?
În general, ar trebui să urmezi următoarele reguli, care te ajută să te orientezi printre produsele din magazinele fizice și online:
-
acordă atenție pH-ului produsului dacă ai tenul uscat: acesta trebuie să fie mic;
-
pentru tenul sensibil, asigură-te că gelul pentru curățarea tenului nu conține multe substanțe chimice;
-
săpunurile clasice trebuie neapărat evitate, deoarece ingredientele din acestea usucă fața;
-
folosește produse de demachiere cu acțiune blândă, în special în zona ochilor;
-
pentru tenul gras sau cu tendință acneică, folosește un gel de curățare cu acțiune în profunzime, care pe deasupra oferă protecție împotriva bacteriilor ce pot duce la agravarea acneei.
Pe deasupra, recomand ca produsul să fie natural, adică să conțină doar ingrediente pe bază de plante (sau în mare parte, dacă nu exclusiv)!
2. Tipuri de produse pe care le poți folosi pentru curățarea tenului acasă
Există mai multe tipuri de produse pe care le poți folosi pentru a-ți curăța tenul, clasificate, printre altele în funcție de frecvența de folosire. Iată care sunt acestea:
Gelul de curățare sau produsele de demachiere
Pentru curățarea zilnică, atât dimineața, cât și seara, poți folosi fie un gel de curățare, fie un produs pentru demachiere precum laptele demachiant sau apa micelară.
Apa de lavandă cu efect de toner și purificare
Pentru a avea un ten luminos tot timpul, trebuie să-l îngrijim de-a lungul întregii zile. Pentru a-ți revitaliza tenul în orice moment al zilei, indiferent unde te-ai afla, poți apela la apa de lavandă, cu ajutorul căreia obții un efect de toning și în același timp de purificare. Este produsul perfect pentru momentele când vrei să îndepărtezi de pe față substanțele iritante din aerul poluat, cu care pielea a intrat în contact.
Masca cu argilă verde
Un alt produs folositor pe care ți-l recomand pentru construirea unei rutine solide de curățare este și masca naturală pentru față cu argilă verde, care poate fi folosită la câteva zile sau chiar zilnic.
Această mască este potrivită pentru orice tip de ten, deoarece argila verde, principalul ingredient, are proprietăți de regenerare celulară, ceea ce oferă un aspect întinerit pielii feței. Conține, de asemenea, și:
-
iasomie, cu efect calmant, folositor mai ales pentru pielea sensibilă;
-
caolin, care acționează ca un demachiant și exfoliant, având efecte și în cazul excesului de sebum prezent în cazul tenului gras sau cu tendință acneică.
-
ulei de argan și de semințe de struguri, profund hidratante, cu proprietăți benefice pentru orice tip de ten.
Scrub natural
Scrubul este un produs care nu ar trebui să lipsească mai ales din rutina de curățare a persoanelor al căror ten are sensibilitate crescută la acnee, dar nici din aceea a bărbaților care se confruntă cu firele de păr crescute în zona bărbiei.
Exfolierea este esențială pentru îndepărtarea celulelor moarte și a sebumului în exces, care rămase în pori favorizează dezvoltarea bacteriilor responsabile de acnee și apariția punctelor negre. Alege un scrub cu ingrediente naturale, cu acțiune blândă și cu ingrediente naturale care au proprietăți benefice.
Apa micelară
Mai ales dacă folosești machiajul în mod frecvent, apa micelară este esențială pentru curățarea în profunzime, pentru că îndepărtează chiar și cele mai încăpățânate urme de produse cosmetice.
Apa micelară pe bază de plante este ideală pentru a îmbina proprietățile de curățare puternice cu beneficiile conținutului diferitelor resurse vegetale.
Natura este o adevărată comoară pentru a găsi soluții inedite și eficiente pentru îngrijirea tenului și a întregului corp. Lasă-te inspirată de bogăția de plante și rezultatele nu vor întârzia să apară!
Fii frumoasă!