SUPER PROMOȚIE | Produs Cadou + Livrare gratuită la comenzi de peste 160 lei

Cearcăne - metode inspirate din natură de a le remedia

Cearcăne - metode inspirate din natură de a le remedia

Cearcănele sunt o problemă frecventă cu care ne confruntăm multe dintre noi. Uneori știm exact care este cauza acesteia, în perioadele stresante când nu dormim suficient sau nu ne îngrijim așa cum trebuie din pricina stresului. Alteori apariția lor ne ia prin surprindere, astfel că ne este greu să găsim cele mai bune metode de a le combate.

 

Dacă și tu ai observat că ți-au apărut sub ochi, dar nu-ți vine în minte o cauză evidentă, poți citi în continuare pentru a afla ce sunt cearcănele, de ce apar, precum și despre tratamentele pe care le poți încerca pentru a scăpa de ele.

 

Abordarea problemelor:

1. Cauze ale apariției cearcănelor

1.1. Cearcănele și sănătatea

1.2. Cearcănele și stilul de viață

2. Tipuri de cearcăne

3. Cum să scapi de cearcăne cu produse naturale

3.1. Produse anti-cearcăne inspirate din natură

3.2. Creme de față pe bază de extracte din plante

3.3. Curățarea pielii din jurul ochilor și de pe întreaga față cu produse naturale blânde

 

1. Cauze ale apariției cearcănelor

 

Există o mulțime de cauze care pot duce la apariția cearcănelor. Acestea țin atât de stilul de viață pe care îl adopți, cât și de probleme medicale cărora trebuie să le acorzi atenție. Iată cele mai comune dintre ele mai jos:

 

1.1. Cearcănele și sănătatea

 

Cearcănele pot fi, în anumite situații, indicatori ai unor probleme de sănătate care trebuie rezolvate. Corpul tău încearcă să-ți transmită că ceva nu este în regulă prin acest semnal. Iată câteva dintre problemele posibile:

 

Circulația ineficientă a sângelui

 

Pentru că zona din jurul ochilor e atât de sensibilă, este supusă mai ușor schimbărilor legate de circulația sângelui, care se pot transpune în cearcăne accentuate, închise la culoare.

 

Anumite boli

 

Deși este o cauză rară, se poate întâmpla ca cearcănele să apară din pricina unor boli de natură biliară sau hepatică, în principal. Acordă atenție acestei posibilități mai ales atunci când nu există alte motive pentru care ai putea să te confrunți cu această problemă.

 

Schimbările hormonale

 

În cazul femeilor, anumite schimbări la nivel hormonal, în special în perioada menstruației sau a menopauzei, pot să favorizeze apariția petelor întunecate sub ochi.

 

Alergiile

 

Destul de rar, alergiile pot provoca umflarea zonei de sub ochi și întunecarea pielii, precum și mâncărimi. 

 

Cauze genetice

 

Uneori, cearcănele apar pur și simplu pentru că alte persoane din familie au sau au avut această problemă. În acest caz, nu prea ai ce altceva să faci decât să le diminuezi efectul folosind produse de îngrijire.

 

Îmbătrânirea

 

Îmbătrânirea pielii este o altă cauză a cearcănelor. Odată cu înaintarea vârstei pot apărea schimbări ale structurii pielii.

 

O creștere a nivelului de melanină

 

Unele tipuri de cearcăne apar din cauza unei creșteri a nivelului de melanină în zona de sub ochi. Deși este o componentă naturală a pigmentului pielii, aceasta conferă pielii o culoare mai închisă decât de obicei, când există într-o concentrație prea mare.

 

1.2. Cearcănele și stilul de viață

 

Pielea ochilor este foarte sensibilă, fiind de aceea supusă foarte ușor oricărei schimbări care apare în ceea ce privește modul de îngrijire și dieta. Cearcănele sunt de multe ori și un indicator al faptului că trebuie să schimbi ceva la stilul tău de viață.

 

Probabil că știi că cearcănele apar atunci când nu dormi suficient și când ești foarte obosită. Aceasta este una dintre cele mai frecvente cauze, poate cea mai comună. Ele apar din cauza circulației mai proaste a limfei atunci când nu te odihnești destul, ceea ce duce la strângerea pigmenților sângelui sub ochi. Vestea bună este că dispar după o noapte sau mai multe în care dormi cum se cuvine!

 

Alte cauze importante, despre care e bine să știi, includ:

 

Depresia sau stresul

 

Dacă stresul te împiedică să dormi sau somnul tău nu este odihnitor din cauza depresiei, poți descoperi că ți-au apărut cearcăne, deși te odihnești un număr suficient de ore în fiecare noapte.

 

Fumatul sau consumul de alcool

 

Consumul de tutun sau alcool duce la o umflare a zonei de sub ochi, ceea ce favorizează apariția cearcănelor.

 

Crema pentru ochi - generock.ro
 

2. Tipuri de cearcăne

 

Nu toate cearcănele arată la fel sau au aceleași cauze. Fiind o zonă sensibilă, pielea de sub ochi este supusă influenței unei varietăți de factori, care duc la efecte diferite în planul aspectului. Pentru a combate în mod eficient această problemă, trebuie să știi mai întâi care sunt cele mai probabile motive.

 

Iată ce tipuri de cearcăne există:

 

Cearcăne albastre

 

Cauzele acestui tip de cearcăne sunt oboseala sau îmbătrânirea. În acest caz, legătura dintre cearcăne și riduri este una strânsă. De-a lungul timpului, sau în perioade cu odihnă insuficientă, se produce tulburarea microcirculației sângelui, care duce la eliminarea ineficientă a pigmenților sangvini.

 

Poți combate această problemă fie prin folosirea unor produse de îngrijire speciale, fie printr-un simplu masaj în zona afectată, care va contribui la punerea în mișcare a circulației sângelui. 

 

Cearcăne cu aspect de pungi

 

Cearcănele vizibile pe pielea umflată se fac din cauza acumulării lichidelor în urma încetinirii circulației în țesuturile limfatice. În afara acestei variante, poate fi vorba de o acumulare de grăsime sub ochi sau despre retenția de apă care afectează întregul organism și care apare îndeosebi în perioada perimenopauzei sau a menopauzei.

 

În acest caz, poți încerca să îți pui pe pleoape câte o lingură pusă în prealabil la congelator, acest lucru contribuind la decongestionarea pielii și la obținerea unui aspect îmbunătățit.

 

Cearcăne galbene

 

Acestea fac parte din grupul cearcănelor pigmentare și sunt ereditare, de cele mai multe ori, însă uneori pot indica o problemă biliară sau hepatică.

 

Din păcate, cearcănele galbene sunt dificil de combătut. Tot ce poți face pentru tratarea acestora este să-ți îngrijești pielea cu creme hidratante care încetinesc procesul de îmbătrânire. Pentru a le acoperi cu machiaj, poți să folosești un corector cu acoperire mare, în nuanțe reci.

 

Cearcăne negre

 

Cearcănele negre se datorează în principal procesului de îmbătrânire a pielii, dar în cazuri rare pot fi un efect și al pierderii în greutate. Scăderea nivelului de grăsime de la nivelul feței duce la slăbirea țesuturilor de susținerea din zona ochilor și la apariția acestor cearcăne adânci.

 

Adevărul este că produsele de make-up nu sunt eficiente în acoperirea acestui tip de cearcăne pronunțate, astfel că soluția rămâne chirurgia estetică. În urma stabilirii cauzelor exacte, medicul îți va recomanda injecții cu acid hialuronic sau cu grăsimi pentru crearea unui efect de umplere a conturului ochilor.

 

Crema cu acid hialuronic - generock.ro

 

3. Cum să scapi de cearcăne cu produse naturale

 

Pentru a controla aspectul cearcănelor, chiar și în cazurile când nu poți să le elimini complet, este important să ai o rutină de îngrijire a ochilor bine pusă la punct. Curățarea și hidratarea sunt fundamentale și trebuie duse la capăt folosind produse și remedii cu un conținut cât mai natural. 

 

Cremele și demachiantele cu multe chimicale pot să dăuneze mai mult decât să ajute, mai ales că pielea din jurul ochilor este deosebit de sensibilă, astfel că poate fi rănită ușor prin utilizarea unor produse sau dischete necorespunzătoare. 

 

Mai jos poți găsi câteva recomandări de produse pentru ochi și întreaga față.

 

3.1. Produse anti-cearcăne inspirate din natură

 

Iată ce produse anti-cearcăne naturiste poți folosi pentru o îngrijire blândă și eficientă:

 

Demachiant natural cu ulei de chihlimbar și ulei de argan

 

Îndepărtarea completă a machiajului este fundamentală pentru menținerea aspectului dorit al pielii din jurul ochilor. Pentru a curăța această parte a feței în mod adecvat, fără a intra în contact cu ingrediente agresive, poți folosi un demachiant natural. 

 

Uleiurile conținute de acesta au un efect dublu de curățare și hidratare, astfel că aspectul pielii este vizibil îmbunătățit, iar iritațiile provocate de machiaj sunt calmate. De asemenea, are efect asupra întăriri genelor și creează un efect de piele catifelată.

 

Cremă cu colagen pentru ochi

 

Pentru hidratarea zilnică a ochilor, poți să folosești și o cremă naturală cu colagen, cu efect asupra edemelor de sub ochi. Aceasta are avantajul că protejează pielea în fața poluanților și a altor factori de mediu fără a conține ingrediente chimice. 


Dacă te confrunți cu apariția cearcănelor de orice tip odată cu înaintarea în vârstă, folosirea acestei creme te va ajuta să obții un aspect mai luminos al ochilor și o piele plină de fermitate.

 

Cremă cu ulei din trufe


Prin conținutul de ingrediente pe bază de plante precum uleiul din trufe sau semințe de jojoba, această cremă are efect benefic împotriva ridurilor, a pierderii de apă și a altor probleme care apar odată cu îmbătrânirea. Acest produs de îngrijire cu efect de lifting are efecte pozitive chiar și în cazul cearcănelor care se prezintă sub formă de adâncituri sub ochi.

 

3.2. Creme de față pe bază de extracte din plante

 

Pentru a menține sănătatea pielii din jurul ochilor, este important să ai o rutină de îngrijire bine pusă la punct pentru întreaga față. în acest sens, crema hidratantă este esențială.

 

Iată câteva alte variante de creme naturale:

 

Cremă cu ceai negru

 

Ceaiul negru este un ingredient benefic pentru reducerea liniilor fine, care în combinație cu alte componente precum acidul hialuronic, semințele de dovleac și uleiul de jojoba produce efecte vizibile rapid. O astfel de cremă antirid combină efectul de hidratare îndelungată cu conținutul bogat de vitamine, minerale și acizi grași esențiali care hrănesc pielea în profunzime.

 

Cremă pentru ten gras cu uleiuri naturale

 

O altă variantă, de data aceasta pentru cele care se confruntă cu cearcăne și probleme ale tenului gras simultan, este crema cu ulei de cânepă, care contribuie la reglarea nivelului de sebum din piele, unt de shea, cu efect antiinflamator pentru acnee și cearcăne, precum și vitamina E și acid hialuronic, importante pentru estomparea ridurilor și a îmbătrânirii în general.

 

Untul de shea poate fi combinat și cu aloe vera sau alge marine, ambele fiind bogate în vitamine și minerale care contribuie la menținerea aspectului dorit al pielii.

 

Poți apela la încă o cremă de noapte benefică pentru tenul gras, de data aceasta cu extract de urzică și crăiță, precum și cu ulei de măsline și din sâmburi de caise. Primele două ingrediente au efect antibacterian și calmant, iar celelalte reduc efectele îmbătrânirii și pierderea de apă care duce la lipsa elasticității tenului.

  Pielea din jurul ochilor - generock.ro

3.3. Curățarea pielii din jurul ochilor și de pe întreaga față cu produse naturale blânde

 

Întrucât curățarea este primul pas pe care trebuie să-l urmăm pentru a obține aspectul dorit al tenului, trebuie să acorzi o atenție deosebită produselor pe care le folosești pentru spălarea întregii fețe. Astfel, zona sensibilă din jurul ochilor nu va fi afectată. Iată două recomandări pentru o îndepărtare blândă a impurităților din aer și a urmelor de machiaj:

 

Mască cu argilă verde

 

Un alt produs care îmbunătățește aspectul întregii fețe este și masca naturală cu argilă verde, care conține și alte ingrediente precum uleiul de trufe. Aceasta este potrivită pentru orice tip de ten, eliminând impuritățile din tenul gras sau cu tendință acneică și reducând liniile fine și efectele îmbătrânirii, manifestate inclusiv prin cearcăne.

 

Argila verde contribuie la îmbunătățirea circulației sangvine la nivelul  tenului, un aspect esențial pentru reducerea cu succes a cearcănelor. 

 

Deoarece conține un procent mare de vitamina E, uleiul de trufe este eficient în lupta împotriva inflamației la nivelul feței, inclusiv aceea cauzată de cearcăne sau care duce la formarea acestora. 

 

Acesta poate fi utilizat în compoziția cremelor în combinație cu alte uleiuri precum cel de argan sau cel de semințe de struguri, fiecare având numeroase vitamine și minerale importante pentru un ten luminos.

 

Apa micelară naturală

 

Pentru curățarea feței fără ingrediente chimice agresive, poți opta și pentru o apă micelară cu extracte și uleiuri din plante. Acestea curăță repede, fără frecare și contribuie la menținerea nivelului optim de hidratare. Cearcănele și ridurile tind să fie mai puțin accentuate când pielea are destulă umiditate.

 

Cearcănele se pot dovedi dificil de combătut, pentru că pot avea cauze multiple. Analizează aspectul lor pentru a determina cauza lor cea mai probabilă și consultă medicul dacă te temi că pot fi cauzate de anumite boli. Nu neglija îngrijirea zilnică corespunzătoare a zonei ochilor și a întregii fețe, pentru a te reduce aspectul.


Fii frumoasă!

Suport clienti 9:00 - 18:00

0745121328 client@generock.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!